Årets Restless gave: Barneavdelingen på OUS

Husker dere, I begynnelsen av året, når korona slo til, så startet vi en innsamling til et veldedig formål. Innsamlinga pågikk helt frem til november da vi valgte å stoppe, og begynte letinga etter en kontakt for å levere gaven til Barneavdelinga på OUS. Det var lettere sagt enn gjort. Men med noen kontakter utefra fikk Peppe tilslutt fatt på Ragnhild Hals og Anders Brørby som jobber på Barne- og ungdomsavdelingen på OUS. Det viste seg at vi fikk tak på akkurat de kontakter som jobber nærmest med barna og de ser nå til at pengegaven vår kommer barna ved avdelingene på Ullevål og Riks’en til gode.

Jeg fikk en mail fra Anders og han skrev slik:

Hei Peppe!
Takk for hyggelig telefonsamtale, og for at dere vil bidra til at pasientene våre her på Barne- og Ungdomsklinikken skal få en best mulig sykehushverdag! Det setter vi enormt stor pris på.

Vi i Barne- og Ungdomsprogrammet jobber for at barn og unge, både pasienter og deres familier skal få ha et så positivt sykehusopphold som mulig. Det er ca 240 sengeplasser totalt på alle barne- og ungdomsavdelingene, og varighet på oppholdene varierer fra en dag eller to (hovedsakelig poliklinikk-pasienter) til flere måneder (på sengepostene).

Vi arrangerer fritidsklubb to dager i uken, hvor pasientene og deres søsken kan komme å spille tv-spill, tegne, male, jobbe med hobbyting og generelt ha en hyggelig stund sammen med andre jevnaldrende, uavhengig av diagnose. Vi har også andre typer arrangementer som kinokvelder, barneteater, konserter og mye annet. I disse utfordrende koronatider så har vi ekstra fokus på en-til-en oppfølging av pasienter. Gavemidler kommer meget godt med til å kunne ha nye, fine ting på avdelingene og på fritidsklubben, samt premier og gaver til pasientene våre. Det finnes ikke noe stort budsjett for dette, derfor er vi ekstremt glade for den type bidrag som du og dere nå ønsker å gi oss.
Vi sees på torsdag, og hils alle som har vært med å bidratt for at vi kan få denne flotte gaven av dere!

Mvh
Anders Brørby
Aktivitetsleder
Barne- og ungdomsklinikken
Avdeling for barn og unges psykiske helse på sykehus (S-BUP)

******************************************************

Sender med dette et stort takk til alle som handlet i webshopen og samtidig støttet opp om en god sak!
Samtlige inntekter fra salget, uansett trykk, gikk uavkortet til OUS. Totalen havnet på 3.250,- og da vi allikevel ikke fikk gjort noen lange turer i år, valgte vi i styret å doble denne summen med penger fra klubbkassa. Det endte med 7.500,- i gavekort til Barn- og ungdomsklinikken på OUS. Disse pengene vil, hver eneste krone, komme barna på avdelingene ved Ullevål og Riks til gode når og der det er behov.

Ennå en gang har scooterfolka vist at dere ruler!
Takk alle sammen. Ha en riktig fin og god forhjulstid. ❤